Skip to main content
background-header-980-jpeg-8635.jpeg

Zwangerschapspilates

Pilates voor een fitte en ontspannen zwangerschap.

Je kunt je aanmelden via deze website of telefonisch op 06-44637626 (Klik hier om je op te geven of vragen te stellen)
Zwangerschapspilates is een cursus waarbij je de basisprincipes van Pilates leert. Vanaf dat je (nog niet) weet  kan je al deel nemen aan de groep voor zwangerschapspilates. Het is natuurlijk altijd beter als je al met Pilates bezig bent wanneer je zwanger wilt worden.

Wat houdt zwangerschapspilates in?
De basisgedachte achter Pilates is niet wat je doet en hoeveel je doet maar hoe je je eigen lichaam beweegt en voelt. De oefeningen zijn gemaakt met de 8 basisprincipes als startpunt en kunnen aangepast worden aan ieder lichaam en op elk niveau. Daarom is Pilates zeer geschikt voor zwangeren.

Zwangerschapspilates heeft als uitgangspunt dat je oefent vanuit het krachtcentrum van je lichaam. Daarmee bedoelen we de diepe dwarse buikspieren (geen rechte buikspieren), de spiertjes dicht bij de wervelkolom en de bekkenbodemspieren. Door het bewust leren aanspannen van deze spieren in een onbelaste houding leer je om zelf de stabiliteit in je lichaam te handhaven. Tegelijkertijd verleng je je spieren en worden de gewrichten weer soepel.

Pilatesoefeningen zijn gebaseerd op body- en mindtraining.

- het versterken van de spieren;
- het verlengen van spieren;
- het soepel maken van het lichaam;
- het ontspannen van lichaam en geest.

Door de pilatesoefeningen zul je je sterker en langer fit voelen tijdens de zwangerschap. Dit komt onder andere door de verbeterde doorbloeding en training van de buikspieren.
Inmiddels is ook bewezen dat het stresshormoon cortisol afneemt bij de zwangere vrouw en haar baby door het doen van pilatesoefeningen.